Ontwikkelingsgerichte Coach voor moeders

Ontwikkelingscoachen vat ik graag samen in 1 kernachtige zin:

‘Life isn’t about waiting until the storm is over, it is about learning how to dance in the rain’.

V. Greene

Als ontwikkelingscoach gebruik ik de uitdaging van het mama-zijn als duw in de rug om op zoek te gaan naar wat JIJ belangrijk vindt. Want je bent dan nu wel mama, maar wie ben JIJ eigenlijk?

‘Terugnaarjezelf’ steunt op 3 pijlers:

1. Waar worstel ik mee? Wat wil ik niet meer en wat wil ik juist wel?

Het moederschap werkt als een vergrootglas. Waar je vroeger al tegenaan liep – piekeren, angst, onrust – wordt alleen nog maar uitvergroot. De aanhoudende vermoeidheid maakt dat je veel emotioneler reageert dan je zou willen. Zo erg zelfs, dat je jezelf bijna niet meer herkent. Dit wil je niet meer! Samen gaan we kijken naar wat je wél wilt, en we maken er een doel van dat op en top past bij jou als mens.

2. Hoe ga ik om met die angst en negatieve gedachten die mij tegenhouden?

Als je je comfortzone verlaat, komen die onvermijdelijk aan je deur kloppen. Je kan ze niet ontlopen. Met behulp van mindfulness-technieken leer ik je ze te observeren in plaats van ertegen te vechten. We stellen ook de overtuigingen in vraag waar jij rotsvast in gelooft, maar die jou gevangen houden. Op basis van goed doordachte vragen en visualisatie-oefeningen komt er steeds meer vrijheid in je hoofd. 

3. Wat voor iemand wil ik zijn? Wat heb ik nodig om mij goed te voelen? Wat maakt mijn leven de moeite waard?

We gaan dieper in op wat voor jou het belangrijkste is. Je leert jezelf steeds beter kennen. Stap voor stap neem je actie in de richting van wie je écht bent. Doorheen het hele proces ben ik je begeleider en trouwe supporter. En als je weet waar je naartoe wil, krijg je wind in de zeilen. Dan krijgt je leven zin en sta je sterk in je schoenen. En last but not least … ben je een prachtig voorbeeld voor je kind.

en er is ook een extra optie

Vind je astrologie wel (een klein beetje) intrigerend? Als jij dit oké vindt, gebruik ik jouw geboortehoroscoop als bijkomende bron van informatie. Geen Madame Zaza toestanden, maar een analytische kijk op hoe jij in elkaar zit. De keuze is aan jou!